ၾကက္သား ႐ွဴးရွဲငါးပိခ်က္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (၄ ဦးစာ)
ၾကက္သား ၃၀ သား
ငါးပိရည္က်ဳိၿပီးသား လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္းလံုး ၁ လံုး
င႐ုတ္သီးစိမ္း အေတာင့္ ၃၀
ဟင္းခတ္မႈန္႔ အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ ႁမႊာ
ၾကက္သြန္နီ ၄ ဥ
နႏြင္းနဲ႔ ဆား အနည္းငယ္
နံနံပင္ အနည္းငယ္
ဟင္းခ်က္ဆီ အနည္းငယ္
အေရာင္တင္မႈန္႔ အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ပံု
ၾကက္သားကို သန္႔စင္ၿပီး ပံုမွန္ထက္ အနည္းငယ္ေသးတဲ့ အတံုးေလးေတြတံုးပါ။
ဆား၊ နႏြင္းတို႔နဲ႔ ခဏႏွပ္ထားပါ။
င႐ုတ္သီးစိမ္းေတြကို အညႇာေခြ်ၿပီး ႀကိတ္ (သို႔) ေထာင္းထားပါ။
အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ၿပီဆိုရင္ ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီတို႔ကို ထည့္ဆီသတ္ပါ။
င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ ထည့္ပါ။
င႐ုတ္န႔ံ ေပ်ာက္ၿပီဆိုရင္ ႏွပ္ထားတဲ့ၾကက္သား ထည့္လံုးပါ။
ႏွံ႕ၿပီဆိုရင္ ငါးပိရည္က်ဳိထည့္ပါ။
ခဏထားၿပီး ပြက္ၿပီဆိုရင္ ေရအနည္းငယ္ ထည့္တည္ပါ။
အေပါ့အငန္ လိုသေလာက္ထည့္ပါ။
ေထာင္းထားတဲ့ င႐ုတ္သီးစိမ္းေတြ ထည့္ေမႊပါ။
ျမန္မာၾကက္ကို သံုးတယ္ဆိုရင္ေတာ့ သံုးရည္ေလာက္တည္မွ ႏူးပါတယ္။
အသားႏူးလို႔ ဆီျပန္ ေရက်န္ အခ်ိန္ေလာက္ဆိုရင္ နံနံပင္ေလးခတ္ၿပီး အိုးခ်ႏိုင္ပါၿပီ။