Image

ဖာလူဒါ

Thursday, 3 September 2015

ဖာလူဒါ

ဖာလူဒါ လုပ္မယ္ဆိုရင္ ice cream နဲ႔ မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္ ကို ဝယ္ထားပါတယ္.. က်န္တာေတြ က ေတာ့ အိမ္မွာပဲ လုပ္ပါတယ္..

1. မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္ ကို ေရေႏြးေျဖာ, ေရေအးႏွင့္ ေအးေအာင္ေဆးၿပီး ဇကာႏွင့္စစ္ထားပါ.. ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲ၌ ထည့္ထားပါ..

2. ဂ်ယ္လီလုပ္ရန္...... ေရ 250ml ႏွင့္ သၾကား 3tbsp တို႔ကို ေရာ၍ medium heat ျဖင့္တည္ပါ.. ေရဆူလာလ်င္ agar agar အမႈန္႔ 2g ကို ထည့္ၿပီး ေနာက္ထပ္ ၂မိနစ္ခန္႔ ဆူပါေစ.. အဆက္မျပတ္လဲ ေမွြေပးပါ.. ၿပီး အေရာင္ ထည့္ထားေသာ ခြက္၂ခြက္ ထဲ မ်ွထည့္ၿပီး အေရာင္သမသြားေအာင္ ေမွြေပးပါ.. ထို႔ေနာက္ ဂ်ယ္လီ လုပ္မည့္ ခြက္ေလးမ်ားထဲ ထည့္၍ အေအးခံထားၿပီး, ေအးသြားလ်င္ ေရခဲေသတၱာထဲ၌ ထည့္ထားပါ..

3. သာကူ..... သာကူ လက္ ၃ဆုပ္ခန္႔ကို ေရစိမ္ ထားပါ.. ေရ 800ml ကို ဆူေအာင္တည္ၿပီး သာကူ မ်ားကို ေရစစ္၍ ထည့္ပါ.. သၾကား 3tbsp ထည့္ပါ.. မီးေအးေအးႏွင့္ အဆံ ေပ်ာက္သည္ထိ ႀကိဳပါ.. အဆံ ေပ်ာက္သြားလ်င္ အေရာင္ ၂စက္ခန္႔ ထည့္ၿပီး ေမွြေပးပါ.. ၿပီး ဇကာႏွင့္ စစ္၍ ေအးသြားသည္ထိ ေရေဆးပါ.. ေအးသြားမွ ေရစစ္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲ၌ ထည့္ထားပါ..

4. ပူတင္း လုပ္ရန္.... ဂ်ံဳ 2tbsp, ၾကက္ဥ ၃လံုး, သၾကား 2tbsp, ဆား အခ်ိဳဇြန္း တဝက္, ဗနီလာ ၁စက္, ႏြားႏို႔ 350ml တို႔ကို အိုးထဲ ထည့္၍ ေရာေမွြပါ.. မီးေအးေအး ႏွင့္ ျပစ္လာသည္ထိ ႀကိဳပါ.. အဆက္မျပတ္ ေမွြေပးပါ.. ( 1to 2sec မ်ွ ).. oven ကို200· C ျဖင့္ ႀကိဳတင္ အပူေပးထားပါ.. ျပစ္လာလ်င္ ေထာပတ္ သုပ္ထားေသာ ဗန္းထဲ ထည့္၍ 35 မိနစ္ ဖုတ္ပါ.. မုန္႔က်က္လ်င္ ဗန္းကို ထုပ္၍ အေအးခံၿပီး, ေအးသြားမွ ႏွစ္သက္ရာ အတံုးေသးေလးမ်ား လွီးၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲ၌ ထည့္ထားပါ..

5. သၾကားရည္..... ေရ အၾကမ္းပန္းကန္ ၂လံုးစာ ကို ဆူေအာင္ တည္ၿပီး အမႈန္႔ေသးေသာ သၾကား 4tbsp ကိုထည့္၍ သၾကားမ်ား အားလံုး ေပ်ာ္ဝင္ သြားေအာင္ တည္ေပးပါ... အနီေရာင္ food colouring ၁စက္, ၂စက္ ႏွင့္ ႏွင္းဆီအနံ 1tsp ခန္႔ထည့္ပါ ( ဖာလူဒါ လုပ္ရင္ ႏွင္းဆီနံ႔ က အေရးႀကီးဆံုးပါ..မပါမျဖစ္ ပါရမယ္ ) .. သျကားမ်ား ေပ်ာ္ဝင္သြားမွ အေအးခံၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲ၌ ထည့္ထားပါ..

စားခါနီးတြင္ ခြက္ထဲသို႔ အေအးခံထားေသာ အရာမ်ား ( 1to 4 ) ကို နည္းနည္းစီ ႀကိဳက္သလို ထည့္, ဘူး ႏြားႏုိ႔ အနည္းငယ္ ( ႀကိဳက္သေလာက္ ) ထည့္,သၾကားရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲခန္႔ ထည့္, ႏုိ႔ဆီ 1tbsp ကိုပါ ထည့္, ၿပီး အေပၚဆံုးတြင္ ice cream ကိုထည့္ပါ..

ကဲ ဖာလူဒါ ေအးေအး ေမွြးေမွြး ခ်ိဳခ်ိဳ ေလးကို အခ်ိဳပြဲ အျဖစ္ လုပ္စားၾကည့္ပါေနာ္..
Aye cooking

Post a Comment